środa, 11 lutego 2015

BOEUF BOURGUIGNON I EGRI BIKAVER W JEDNYM STALI DOMKU...

Klasyczne jednogarnkowe francuskie zimowe danie, do którego potrzeba tylko trochę wołowiny i butelkę wina oraz węgierski klasyk Egri Bikaver Toth Ferenc 2011 z LIDLa, soczysty, dębowy z nutami wędzonki i lukrecji. To wino doskonale się sprawdzi z różnego rodzaju pieczonymi lub duszonymi mięsami jak właśnie boeuf bourguignon.
 

Garbnik nie jest agresywny, a nuty wędzonki i lukrecji doskonale połączą się ze smakiem mięsa i dobrze przyprawionego sosu. Wino dostępne jest w ramach nowej oferty LIDLa, ponad 20 węgierskich win, w bardzo konkurencyjnej cenie 19,99 zł. Polecamy nasze zestawienie na sobotni lub niedzielny obiad w gronie rodziny i przyjaciół.
Ps. do przygotowania wołowiny po burgundzku używamy lekkiego wina bez beczki najlepiej pinot noir...
Przepis znajdziecie na zaprzyjaźnionym blogu Królestwo Garów.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz