Klasyczne
jednogarnkowe francuskie zimowe danie, do którego potrzeba tylko trochę
wołowiny i butelkę wina oraz węgierski klasyk Egri Bikaver Toth Ferenc 2011 z
LIDLa, soczysty, dębowy z nutami wędzonki i lukrecji. To wino doskonale się
sprawdzi z różnego rodzaju pieczonymi lub duszonymi mięsami jak właśnie boeuf
bourguignon.
Garbnik nie jest agresywny, a nuty wędzonki i lukrecji doskonale
połączą się ze smakiem mięsa i dobrze przyprawionego sosu. Wino dostępne jest w
ramach nowej oferty LIDLa, ponad 20 węgierskich win, w bardzo konkurencyjnej
cenie 19,99 zł. Polecamy nasze zestawienie na sobotni lub niedzielny obiad w
gronie rodziny i przyjaciół.
Ps. do przygotowania wołowiny po burgundzku używamy lekkiego wina bez beczki najlepiej pinot noir...
Przepis znajdziecie na zaprzyjaźnionym blogu Królestwo Garów.
Ps. do przygotowania wołowiny po burgundzku używamy lekkiego wina bez beczki najlepiej pinot noir...
Przepis znajdziecie na zaprzyjaźnionym blogu Królestwo Garów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz