poniedziałek, 27 czerwca 2016

PORTUGALSKIE SMAKI NA POLSKIE UPAŁY...

Pieczona dorada z cytryną, ziołami i chorizo w środku (produkty zakupione w Biedronce), sałatka z bobu i ciecierzycy oraz doskonałe Cottas Douro Reserva 2012 dostępne od niedawna w sklepach Winestory.
 
 
Wino powstało z tradycyjnych portugalskich szczepów: Arinto, Rabigato, Viosinho i Codega, fermentowane było w beczkach z dębu francuskiego, a następnie dojrzewało przez 6 miesięcy na osadzie z drożdży. Dzięki temu otrzymujemy mocno zbudowane, dojrzałe wino o aromatach kwiatów drzew owocowych oraz ananasa i brzoskwini. Krągłe, dojrzałe i syte w ustach, sprawi przyjemność zarówno amatorom jak i profesjonalistom...
 
 
 
 

3 komentarze:

  1. Ciekawy i wnikliwy opis, warto spróbować wina o którym piszesz. Całe danie też wygląda niezwykle smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznaję się jestem profanem jeżeli chodzi o wina. Z Biedronki takim profanom jak ja mogę polecić czerwoną Kadarkę. Da się to wypić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Miałam okazję spróbować i rzeczywiście fantastycznie komponuje się z rybami.
    http://polkatravel.pl/reports/na-hiszpanskim-szlaku-winnym/

    OdpowiedzUsuń