Pieczona dorada z cytryną, ziołami i chorizo w środku (produkty zakupione w Biedronce), sałatka z bobu i ciecierzycy oraz doskonałe Cottas Douro Reserva 2012 dostępne od niedawna w sklepach Winestory.
Wino powstało z tradycyjnych portugalskich szczepów: Arinto, Rabigato, Viosinho i Codega, fermentowane było w beczkach z dębu francuskiego, a następnie dojrzewało przez 6 miesięcy na osadzie z drożdży. Dzięki temu otrzymujemy mocno zbudowane, dojrzałe wino o aromatach kwiatów drzew owocowych oraz ananasa i brzoskwini. Krągłe, dojrzałe i syte w ustach, sprawi przyjemność zarówno amatorom jak i profesjonalistom...
Ciekawy i wnikliwy opis, warto spróbować wina o którym piszesz. Całe danie też wygląda niezwykle smakowicie
OdpowiedzUsuńPrzyznaję się jestem profanem jeżeli chodzi o wina. Z Biedronki takim profanom jak ja mogę polecić czerwoną Kadarkę. Da się to wypić :)
OdpowiedzUsuńMiałam okazję spróbować i rzeczywiście fantastycznie komponuje się z rybami.
OdpowiedzUsuńhttp://polkatravel.pl/reports/na-hiszpanskim-szlaku-winnym/