Czy to nowa moda, chwyt marketingowy, a może nowa jakość? Chyba każdego po trochu! Wszystkim znana australijska marka Jacob’s Creek wprowadza na rynek unikalny koncept. Wina które po starzeniu w beczkach dodatkowo finiszowane są w beczkach po Whisky Barrels. Cabernet Sauvignon w beczkach po irlandzkiej Whiskey, a Shiraz w dębie po szkockiej.
Sięgająca historią roku 1847 winnica Jacob’s Creek nie pozostaje w ryzach swojej tradycji, które zapoczątkował 18-letni Bawarczyk, Johann Gramp. Mimo, iż marka ta znana jest pod swoistą nazwą Jacob’s Creek dopiero od roku 1976, to w swojej historii ma ponad 160 lat winiarskiej tradycji. Dziś rozpoznawalna na całym świecie z ponad 7000 nagród otrzymanych na wystawach oraz konkursach winiarskich nie spoczywa na laurach, tworząc nowy produkt jakim jest Double Barrel. A co to jest Double Barrel? Podwójna beczka? Beczka w beczce? A może coś nowego, jeszcze niespotykanego?
Więcej o Double Barrel przeczytacie na exumag.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz